EXPLORE VARANGER - fototur ved Ishavet

30. august– 04. september 2017
Sted: Vardø

Varanger har kanskje den røffeste og mest ugjestmilde kyststripa langs Norskekysten. Landhevninger etter istiden har reist landskapet på høykant. Normalt ligger det lagdelt, men der står lagene opp av landskapet som ville og forrevne klipper i alle tenkelige formasjoner og farger. Landskapet er som på en annen planet, hemningsløst og rått og ekstremt fascinerende! Innimellom disse fantastiske klippeformasjonene finner vi store rullesteinstrender som ligger i halvsirkler oppover fjellsidene. De er gamle strandlinjer. Vegetasjonen er sparsom og bærer preg av det karrige jordsmonnet og den ekstreme eksponeringen fra vær og vind. Men det som er av flora og vegetasjon legger en godt merke til og på den tiden vi har valgt og dra er høstfargene i anmarsj og lyset helt perfekt.

Dette er et eldorado for natur- og landskaps fotografer. Det er et lite kjent og besøkt område og jeg er glad for å kunne presentere en spennende og ny destinasjon for gamle og nye deltagere.

 

EXPLORE

EXPLORE-turene er nytt for 2017. Meningen er at vi på disse turene skal reise til, fotografere og oppleve et spennende og nytt område sammen. EXPLORER turene består av små grupper, 6-7 deltagere. Jeg synes det er viktig at alle deltagerne føler de får nok tid og plass og til å fotografere. Mange deltagere ønsker et større fokus på fotograferingen. De vil ha et spennende location og mulighet til å fordype seg i fotograferingen og opplevelsen av landskapene vi oppsøker. 

Jeg kommer til å være tilgjengelig for alle deltagerne under hele turen. En liten gruppe gir meg mulighet til å bli godt kjent med hver enkelt deltager og derfor bedre i stand til å veilede den enkelte og gi konstruktive tilbakemeldinger.

 

 

PROGRAM

Denne turen vil først og fremst fokusere på det helt unike landskapet på Varangerhalvøya. Det er en utrolig variert og fascinerende natur. I motsetning til en vanlig workshop ,vil det bli mye mer tid til fotografering. Vi står opp i tide til å få med oss det flotte og lave morgenlyset som Varanger er så kjent for. Frokosten inntar vi på hotellet, eller vi tar den med oss ut. Så fortsetter vi å fotografere på formiddagen. Vi flytter oss kanskje fra en location til en annen for å få variasjon i motivene og så spiser vi vår medbrakte lunsj og får i oss noe varm drikke. 

Etter lunsj blir det mer fotografering, sannsynligvis samler jeg dere til en samtale om et tema, en problemstilling eller noe annet som jeg vil vise dere eller demonstrere for gruppen

Etter middag er det god tid til å studere dagens fotofangst, bearbeide noen bilder og se på det de andre har jobbet med den dagen. Jeg kommer til å være der og veilede den enkelte både i forhold til komposisjon, ide, innhold, form osv. Jeg vil også veilede deltagerne i bruk av bildebehandlingsprogram (Lightroom/Photoshop) slik at de kan få frem og forsterke sitt personlige uttrykk.

Det er selvfølgelig frivillig, men Nordlys sesongen har startet og for de ivrigste vil det være (gitt riktige værforhold) gode muligheter og spennende forhold for å fange dette lysfenomenet.

 

FOKUS

 • Lyset og landskapet i Varanger
 • Egenfotografering
 • Feedback og tilbakemelding på deltagernes arbeider

 

LÆRINGSMÅL

 • Gi hver enkelt deltager tid til å fordype seg i fotografering av et enestående landskap.
 • Gi hver enkelt deltager tilbakemeldinger på utfordringer, tanker, praktiske problem etc gjennom samtaler og veiledning både inne i klasserommet og ute i feltet.
 • Ha en ”one to one” samtale i løpet av turen hvor setter oss ned og konkret griper fatt i spørsmål av praktisk, fotografisk eller idemessig karakter. Eller vi ser på en portefolio snakker om et prosjekt du har gjennomført eller vil gjennomføre, eller som du bare vil ha respons på.
 • Skape en godt læringsmiljø for kreativt arbeid, sosialt samvær og kompetansehevning.
 • Gi deltagerne mulighet til å utfordre seg selv og komme tilbake med nytt og spennende fotomateriale.

  

 VANSKELIGHETSGRAD

Turen krever noe vandring i kupert terreng. Vi skal ikke gå lange strekninger fra der vi parkerer, men det kan være ulendt og steinete enkelte steder.

Turen er beregnet på fotointeresserte som ønsker å få en fantastisk mulighet til å fotografere en dramatisk del av Norge under kyndig veiledning av Trym Ivar Bergsmo.

 

DETALJERT BESKRIVELSE AV FOTO TUR/WORKSHOP

Dersom du har spørsmål og ønsker mer opplysninger om turen, send en PM eller mail, så sender jeg en PDF med mye praktisk informasjon og detaljer om transport til og fra Finnmark, utstyr du trenger, bekledning, overnattings steder, program etc.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

sms: 91131744

 

  

 PRIS 

Turen koster kr. 14.500 

Dette er inkluderer:

 • Overnatting i dobbeltrom  5 netter
 • Alle måltider. Middag første dag, frokost - lunsj/matpakke/middag de andre dagene og frokost/matpakke siste dag.
 • All transport under oppholdet  i Varanger (fra du blir hentet på flyplassen i Kirkenes første dag og levert der på siste dag)
 • Guiding av Trym Ivar Bergsmo gjennom hele oppholdet i Varanger
 • Undervisning, en til en samtaler og praktisk veiledning ute i feltet av Trym Ivar Bergsmo gjennom hele oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Reise til og fra Kirkenes
 • Drikkevarer under turen
 • Personlige utgifter
 • Forsikringer

Tillegg for enkeltrom kr. 2.900

Det forfaller et depositum på kr. 2.500 innen 2 uker etter påmelding.

Det resterende beløpet forfaller 3 måneder før avreise.

Alle som melder seg på turen er automatisk innforstått med og godkjenner Generelle avtalevilkår

  

PRAKTISK INFORMASJON

Du blir møtt på flyplassen i Kirkenes rundt klokken 12. første dag. Siste dag er vi tilbake på flyplassen i Kirkenes ca. kl. 15.00

Min deltagere 5 - maks deltagere 7

Påmeldingsfrist : 15.8.2017

Medlem av Det Norske Reisegarantifondet

 

 

 TRYM IVAR BERGSMO

Er født og oppvokst i Vesterålen. Han har 3-årig fotografutdannelse fra USA og har jobbet som profesjonell fotograf i mer en 25 år. Parallelt med dette har han alltid jobbet med fotografiet som en kunstnerisk uttrykksform. Han er sterkt knyttet til det arktiske landskapet i nord og har gjennom oppdrag og personlige prosjekt, fotografert Nord-Norge, Svalbard, Sverige, Island og Grønland i tillegg til en lang rekke andre land.

Hans forkjærlighet er landskapet og da særlig hans tolkninger av det arktiske lyset i Nord. De personlige prosjektene knytter seg ofte til tolkninger av landskapet og sammenhengen mellom menneskene som bor i denne delen av verden. Dette har resultert i lang rekke bøker, utstillinger i inn og utland, utsmykningsoppdrag, samt omfattende internasjonal bruk og publisering. Han arbeide for tiden med et stort dokumentasjons prosjekt i Nord-Norge, utstillinger, forestillinger og nye bok prosjekt.

Bergsmo har undervist innenfor fotografering i hele denne perioden. De siste årene er han mer fokusert på arrangere egne workshoper med LANDSKAPET som hovedtema.  Hans geografiske kunnskaper og erfaringer kommer godt med i planleggingen og gjennomføringen av workshopene, som fordeler seg over de 3 nordligste fylkene i Norge. Han arbeider også med knytte til flere kjente internasjonale fotografer og utvider langsomt tilbudet for å tilpasse seg den økende interessen for fotografiet.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Billett/kursavgift Pris Antall deltakere
Trip cost in shared double room, 5 nights incl all meals, reduced price kr 12 500,00 Fullbooket!
Sign up waitinglist Ingen avgift Fullbooket!
Additional charge for single room kr 2 900,00 Fullbooket!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt for at du skal kunne åpne innhold og utføre handlinger.