Trym Ivar Bergsmo

Fotograf


Fotograf Trym Ivar Bergsmo har base i Nord-Norge og jobber med foto kommersielt og som kunstnerisk uttrykksform.

– Mitt hjerte ligger i nord. Her er mulighetene. Her lever menneskene sine historier. Folket, lyset, kraften og energien i landskapet; ingen ting kan måle seg med dette! 

Bergsmo har arbeidet med fotografiet som kunstnerisk uttrykksform i mer enn 25 år og er kjent for sine landskapsbilder med det arktiske lyset og fokuset på sammenhengen mellom menneskene og livet i arktis. 

Parallelt med dette har han arbeidet som kommersiell fotograf. I tillegg til å levere bilder til de største aktørene i næringslivet i Nord-Norge, samarbeider han tett med reklamebransjen, reiseliv og fiskerinæringen, underviser og holder workshoper (se tekst lengre ned) og foredrag.

Han har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Bildene har vært publisert i tidskrifter nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har han gitt ut flere bøker og samarbeidet med musikere, forfattere, dansere og skuespillere. 

Bergsmo arrangerer mange FOTOWORKSHOPER  på forskjellige steder i Nord-Norge. Felles for dem alle er at de er lagt til locations der omgivelsene er spesielle, særegne og inspirerende. Trym Ivar er veldig godt kjent i landsdelen, han bruker denne kunnskapen under planleggingen av workshopene og underveis i den enkelte workshop, slik at opplevelsen og fotomulighetene blir de aller beste for deltagerne. Workshopene følger også årets syklus mht til vær og vind og de er nøye planlagt og plassert i forhold til det særegne og spesielle lyset vi har i denne delen av Arktis. Han deler velvillig sine erfaringer og sin kunnskap med deltagerne og er opptatt av at alle som deltar får mulighet til å stille direkte spørsmål, skal få tilbakemelding på egne arbeider og den veiledningen/tipsene nettopp de trenger for å komme videre. Derfor har han ofte begrenset deltager antallet for at hver enkelt skal få nok oppmerksomhet og at gruppen skal fungere godt sammen. Han har lang erfaring som fotoinstruktør og lærer og betraktes som en dyktig pedagog. Det faglige innholdet i workshopene er gradert og tilpasset forskjellige erfaringsbakgrunn, alt fra nybegynnere og frem til erfarne fotografer. 

Han jobber også i enkelte tilfeller som FOTOGUIDE i Nord-Norge, der man kan dra nytte av hans store nettverk, geografiske kompetanse, samarbeid med andre relevante aktører i landsdelen, i tillegg til det rent fotofaglige.

Trym Ivar har mange UTSMYKNINGSOPPDRAG både privat, for næringsliv og det offentlige. Ta kontakt for nærmere informasjon.  

Leie/kjøp av foto

Tilbake til toppen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt for at du skal kunne åpne innhold og utføre handlinger.